Mācību priekšmetu olimpiādes un konkursi ir lielisks veids, kā skolēni var attīstīt savas prasmes un talantus, bet tas ir arī liels izaicinājums, kas prasa daudz enerģijas, laika un pacietības.

2023./2024.mācību gadā mūsu skolēnu, pedagogu un vecāku veiksmīgas sadarbības rezultātā skolēni sasniedza augstus rezultātus mācību priekšmetu olimpiādēs, zinātniskās pētniecības darbos un ar labiem rezultātiem piedalījās dažādos vietējos un starptautiskos konkursos. Izcili rezultāti tika sasniegti starptautiskajā matemātikas konkusā “Ķengurs”, matemātikas konkursā “Pangea”, Latvijas mēroga “Prāta spēlēs 2024”. Skolēni uzcītīgi darbojās “Samsung Solve 4 Tomorrow” izaicinājumā, piedalījās konkursā “Bizness 24 h”, eTwinning neoficiālajā klubā “Whatever”. 11.b klases skolēni Jānis Rancāns un Santa Īriste ar lieliskiem rezultātiem piedalījās Nacionālajā kiberdrošības izaicinājumā, kura finālā Jānis ieguva  1.vietu valstī, bet Santa saņēma  atzinību.

Vairāki  skolēni guva panākumus sporta jomā, ieguva medaļas spēlējot  komandās vai individuāli. Skolēni aktīvi darbojās Eiropas Parlamenta vēstnieku klubiņā, Erasmus+ projektos, apmeklējot daudzas Eiropas valstis un uzņemot mūsu skolā skolēnus no citām valstīm. Sadarbojoties ļoti enerģiskai un ieinteresētai darbā ar jauniešiem skolotājai Marutai Krustānei un empātiskai, motivējošai un iedvesmojošai skolotājai Vinetai Pavlovai, skolēni apmeklēja Eiropas Parlamentu Briselē un Strasbūrā, vairākkārt apmeklēja Poliju, bija Spānijā un jūnijā gaidīs ciemiņus savā skolā. Pēc aktīvas darbības Eiropas klubiņā, no Eiropas mājas Rīgā ir saņemts kārtējais uzaicinājums nākošā mācību gada rudenī apmeklēt Eiropas Parlamentu Strasbūrā.

Ļoti veiksmīgs bija skolēnu grupas projekts “Demokrātiņi”, kurš bija L.L.Treikules, D.Dimzules, N.K.Karpova, J.Rancāna, A.Teirumniekas, D.Zeiles un A.Silickas izstrādāts un īstenots. Tā realizācijas procesā notika tikšanās ar Kaunatas vsk., Rēzeknes Valsts Poļu ģimnāzijas, Pļaviņu vsk.,Varakļānu vsk., Daugavpils Valstspilsētas vsk. un citām Eiropas Parlamenta vēstnieku skolu komandām un deputātiem – E.Teirumnieku, M.Švarcu, I.Groci, G.Rasimu, E.Mekšu u.c.  Šis projekts veicināja jauniešu lielāku līdzdalību un atbildību lēmumu pieņemšanā. Tas parādīja skolēnu dedzību un centienus attīstīt sevi un radīt pozitīvu sadarbības komunikāciju.

Junior Achievement Latvia programmas ietvaros skolā darbojas divi mācību uzņēmumi (SMU)- “Live Laugh Candles”(sveču liešana) un “Vivi Rosae” (mākslīgi dāvanu pušķi). Skolēni ieguva zināšanas, praktisku pieredzi un līderības prasmes, darbojoties reālā uzņēmējdarbības vidē. Tas ir lielisks veids, kā attīstīt radošu domāšanu un  komunikācijas prasmes , kas noderēs gan personiskajā, gan profesionālajā dzīvē.

Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolas skolēni ir ļoti talantīgi arī mākslā, mūzikā un dejā, viņi apņēmīgi strādā, ir augsti motivēti, lai sasniegtu savus mērķus. Skolā darbojas “ATV ansamblītis”, grupa “Disfunkcija” un ATV tautas deju kolektīvs, kurš piedalījās deju skatē “Es atvēru Laimas dārzu” un aktīvi gatavojas  XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem 2025. gadā, kas ir unikāla Latvijas kultūras tradīcija un latviešu nacionālās identitātes sastāvdaļa.

Skolēnu sasniegumi ir gan ceļvedis viņu turpmākajai karjerai, gan arī iedvesma un lepnums viņu ģimenēm un skolai kopumā. Tas ir arī veids, kā skolēni var attīstīt savu konkurētspēju, spēju strādāt komandā un uzlabot savas prasmes un zināšanas dažādās jomās.

Mūsu pedagogu izpratne par pedagoģiskajiem principiem un metodiku, spēja motivēt un iedrošināt skolēnus, skolēnu individuālo vajadzību izpratne, efektīva klases vadības prasme, spēja pielāgoties mainīgiem apstākļiem un pielāgot savu mācību pieeju atbilstoši skolēnu vajadzībām sniedz kvalitatīvu izglītību un palīdz skolēniem attīstīties.

Jau par tradīciju ir kļuvusi skolēnu, skolotāju un skolēnu vecāku godināšana mācību gada beigās kopīgā pasākumā “Zvaigžņu stunda”. Šogad “Zvaigžņu stunda 2024” notika 30.maijā, piedaloties skolēniem, skolotājiem un skolēnu vecākiem. Tika godināti 60 skolēni un viņu vecāki. Gada balvu nominācijā “Gada teicamniece 2024” saņēma 11.a klases skolniece Antra Teirumnieka, “Gada olimpiete 2024” ir 11.b klases skolniece Diāna Dimzule, “Gada STEM 2024” – 10.a klases skolnieks Jānis Tučs, “Gada aktīviste 2024” – 11.a klases skolniece Laima Loreta Treikule, “Gada ZPD 2024” – 11.b klases skolēni Niks Kristians Karpovs un Jānis Rancāns. Diplomu, goda rakstu, pateicību, grāmatu un citu skolas un Rēzeknes novada un valsts apbalvojumu pasniegšana mijās ar 10.b klases skolnieces Martas Paulas Sejānes,  ATV tautas deju kolektīva, “ATV ansamblīša” un 11.klašu skolēnu skaistiem un iedvesmojošiem priekšnesumiem.

Paldies visiem skolēniem par centīgu darbu un pozitīvo attieksmi! Paldies par to, ka esat tik aktīvi un ieinteresēti mācībās un skolas dzīvē! Jūs iedvesmojat arī citus jauniešus! Milzīgs paldies ikvienam skolotājam par ieguldīto darbu jauniešu izaugsmē, attīstībā un pašapziņas celšanā.

Dodoties vasaras atpūtā, baudiet pelnīto brīvdienu laiku! Novēlu jums lielisku vasaru, pilnu saules, smieklu un neaizmirstamu piedzīvojumu! Lai jums visiem ir droša un prieka pilna vasara!

 INFORMĀCIJAI

Ja esi motivēts iegūt labu izglītību un attīstīt savas prasmes un zināšanas, tad mēs  Tevi gaidīsim no 2.jūlija līdz 10.jūlijam no plkst. 9.00 līdz plkst. 14.00 312.telpā Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolā , Atbrīvošanas alejā 90, Rēzeknē.

Mūsu skola piedāvā četras izglītības programmas:

  • Matemātika un dabaszinības, ar padziļināto matemātikas, angļu valodas, bioloģijas un ķīmijas kursu;
  • Matemātika un inženierzinātnes, ar padziļināto fizikas kursu;
  • Matemātika un programmēšana, ar padziļināto programmēšanas kursu;
  • Matemātika un uzņēmējdarbība, ar padziļināto sociālo zinātņu kursu.

Nāc un pievienojies mums!

                                                          ATV izglītības metodiķe mācību un metodiskajā jomā N.Vilkaste